Grönsaksinläggningar

4

Du behöver

  • 100 g champinjoner, skivade
  • 100 g paprika i bitar
  • 100 g kål i bitar
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st lök i bitar
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • 2 st nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 st chili efter smak och styrka
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka vitlöksklyftorna och fräs dem med löken och respektive grönsak (champinjoner, paprika eller kål). Koka dem sedan i en lag av vinäger, vatten och kryddor i minst 10 minuter. Låt kallna och låt stå i 5-7 timmar.
  2. Sila sedan bort lagen och lägg grönsakerna eller svampen i glasburk. Slå över god olivolja (se till att grönsakerna täcks), förslut noga. Vill man äta på en gång kan man ta med lite av lagen. Jäsning undviks när lag och kryddor är kokta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept