Philippes chilimarmelad

Du behöver

  • 1 kg rabarber
  • 1 kg jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st chilipeppar (spansk peppar)
  • 12 dl socker
  • 1 påse fruktpektin

Gör så här

  1. Skär rabarberstjälkar i 2-3 cm långa bitar och dela eventuellt de stora jordgubbarna.
  2. Koka upp frukt, vaniljstång (delad och urskrapad) och vatten och låt puttra ca 5 minuter.
  3. Tillsätt den hackade chilipepparn i slutet av koktiden.
  4. Blanda i fruktpektin med 1/2 dl socker. Rör ned blandningen (genom en sil för att undvika klumpar). Låt koka i 1 minut.
  5. Tillsätt resten av sockret och låt koka ytterligare 3-5 minuter tills sockret löst sig.
  6. Häll upp i rena burkar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept