Smörrebröd med friterad fisk

4

Du behöver

  • 400 g fiskfilé av t ex gös eller abborre
  • 4 skivor grovt bröd
  • 1 st rödlök, skuren i ringar
  • majsolja att fritera i

Frityrsmet:

  • 1 dl mjöl
  • 2 dl öl
  • 2 st äggulor
  • salt och peppar
  • 2 st äggvitor
  • Remouladsås:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 st saltgurka, tärnad
  • 0,5 st lök, hackad
  • 1 msk kapris, hackad
  • 1 msk gräslök
  • rikligt med persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Frityrsmet: Blanda allt ordentligt utom äggvitor som vispas separat och vänds ner i smeten.
  2. Remouladsås: Blanda allt och smaksätt med salt och peppar.
  3. Doppa fiskfiléerna i smeten och fritera i majsolja ca 180°C. Det går bra att använda en kastrull.
  4. Fördela fiskfiléerna på de grova bröden, klicka på remouladsåsen och garnera med rödlöksringar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept