Inlagd matjesillfilé

40 min
4
Inlagd matjesillfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
40 min
4

Du behöver

  • 2 st matjesillfiléer
  • 1 st rödlök
  • 1 st dillkvist

Lag:

  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl 12% ättika
  • 2 st kryddpepparkorn
  • skalen från rödlöken

Gör så här

  1. Börja med att koka ihop lagen enligt 3-2-1 principen. Mät upp vatten och socker i en kastrull.
  2. Koka upp och lägg i kryddpepparkornen och rödlöksskalen. Häll i ättikan när vattnet har svalnat.
  3. Vattna ur sillfiléerna i 20 minuter och sila bort skalen från lagen.
  4. Lägg fileérna i en burk och häll över lagen.
  5. Skär rödlöken i ringar och tillsätt den. Toppa till sist med en tjock dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept