Portvinssås

25 min
8
Från Köket

En underbart god sås som passar till oxfilé, ryggbiff och fläskfilé. Svartvinbärsgelén ger såsen en

15 november 2007
Visa mer
25 min
8

Du behöver

  • 4 st apelsiner
  • 1 st citron
  • 4 dl portvin
  • 1 msk senapspulver (Colmans)
  • 1 tsk senapsfrön
  • 3 cm ingefära
  • 1 st färsk chili
  • 6 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk maizena

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna och citronen väl. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med. Pressa ner saften från frukterna och lägg i en kastrull. Strimla sedan skalen snyggt och lägg dem i juicen. Tillsätt senapspulvret, senapsfrön och gelén.
  2. Skölj och dela den färska chilifrukten. Lägg den sedan i kastrullen med ingefäran som ska vara skalad men hel. Koka upp och låt det hela puttra i någon minut.
  3. Rör sedan ut maizenan i portvinet och tillsätt. Låt det hela koka upp och dra sedan åt sidan. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Gör gärna såsen dagen innan så att alla smaker kommer fram.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept