Varm kycklingleversallad med äpplen

25 min
4
Varm kycklingleversallad med äpplen
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

En väldigt vacker och enkel rätt. De balsamicokokade äpplena gifter sig fantastiskt med kycklinglevern.

30 mars 2011
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 300 g kycklinglever
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 msk mjöl
  • 12 st späda salladslökar
  • 2 st svenska äpplen, ej mjöliga
  • 1 dl Madeira
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • salt
  • peppar
  • grönpeppar
  • 0,5 huvud romansallad
  • 1 ask ruccola
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 8 st rädisor
  • Gurkört eller annan ätbar blomma
  • 4 st små baguetter

Gör så här

  1. Börja med att skölja, ansa och riva salladen och skära rädisorna i halvor så att allt är klart för uppläggning.
  2. Vänd kycklinglevern i mjöl för att få bättre färg och stek sedan i smör i stekpanna. Grilla salladslöken lätt i en grillpanna bredvid.
  3. Skala och skär äpplena i små klyftor och stek sedan i olivolja i stekpanna. Häll sedan över madeiran och balsamicon och låt koka ett tag. och kokas ur med madeira och balsamico. Tillsätt salt, peppar och grönpeppar och nappera över kycklinglevern.
  4. Värm gärna de små baguetterna i ugnen innan servering. Servera kycklinglevern varm på salladsbädd, gärna med rädisor och ätliga blommor som garnityr.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept