Sallad med stekta grönsaker

4

Du behöver

  • 200 g blandade salladssorter
  • 4 st tomater
  • 3 st salladslökar
  • 100 g skalad gurka
  • 1 st morot
  • 2 st paprikor
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • spiskummin, rosmarin, vitlök, salt och peppar
  • olivolja

Pesto original:

  • 25 g basilika
  • 20 g parmesan
  • 10 g pecorino (el cheddar)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl olivolja
  • 20 g pinjenötter (el förvällda jordnötter)
  • grovsalt, svartpeppar

Pesto med soltorkade tomater:

  • 1 dl soltorkade tomater, blötlagda
  • 1,5 dl olivolja
  • 30 g parmesan
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 20 g svarta oliver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta och ansa salladen, lägg upp på fat skär i grova bitar ner blomkål, morot och paprikor och stek hastigt i god olivolja. Krydda med spiskummin, rosmarin och vitlök - serveras ljummna på salladsbädd.
  2. Båda pestorörorna skäres i mixer till slät konsistens, låt stå ett par timmar tills smakerna har frigjorts ordentligt och servera till salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept