Gröna heta tomater

Anders Levén ny

Gröna heta tomater

8 ingredienser

Inlagda gröna tomater.

Ingredienser

  • 1 kg gröna tomater
  • 1,5 l vatten
  • 10 hela nejlikor
  • 1 bit stjärnanis
  • 1 liten röd chilifrukt

Lagen:

  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Picka tomaterna med en nål. Koka upp vatten och sjud tomaterna i 2-3 minuter tills de mjuknat något. Koka under tiden upp lagen. Lägg ner tomaterna i lagen och sjud i 5-8 minuter.
  2. Lägg tomaterna i en ren glasburk, gärna ett konserveringsglas. Lägg ner kryddnejlikor, stjärnanis och en bit chilipeppar.
  3. Koka ihop lagen i cirka 5 minuter och slå den het över tomaterna. Förslut burken. Låt den kallna och ställ den sedan svalt.