Jonas rödkålsmarmelad

Du behöver

  • 4 l strimlad rödkål
  • 3 st gula lökar, tunt skivade
  • 900 g äpplen, urkärnade och tunt skivade
  • 3 dl starkvinsglögg
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,75 dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 2 tsk mald svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • rapsolja eller solrosolja

Gör så här

  1. Fräs rödkål, lök och äpple i olja på stark värme i en rostfri kastrull. Rör i botten hela tiden. Fortsätt att fräsa allt tills det blivit mjukt. Tillsätt glögg, sirap, vinäger, kryddor och salt. Täck med lock och låt sjuda under 2,5 timmar. Rör med jämna mellanrum så att inget fastnar på botten av kastrullen.
  2. Ta därefter av locket och sjud i ytterligare 30 minuter eller tills rödkålen fått en marmeladliknande konsistens. Nu är rödkålen klar att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept