Portvinskokta fikon

4

Du behöver

  • 750 g rött portvin
  • 250 g Sauternesvin (eller något annat sött vin)
  • 125 g socker
  • 40 g Hela frysta svarta vinbär
  • 25 g citronsaft
  • 8 st Fikon, mjuka och mogna

Gör så här

  1. Börja med att koka upp portvin, sauternesvin, socker, citron och de svarta vinbären i en kastrull. Förbered under tiden fikonen:
  2. Skär av botten på fikonen av så att de kan stå upp. Skär sedan av hatten på samma sätt som man skär av toppen på en seml-a.
  3. När lagen kokar, lägg försiktigt i fikonen i grytan. Se till att fikonen täcks. Stäng av värmen och lägg plastfilm över grytan och låt fikonen efterkoka utan värme.
  4. Låt gärna fikonen stå över natten eller i några timmar för att dra åt sig av vinet. Vill man kan man tillsätta lite vanilj eller kanel i vinet.
  5. Torka av fikonen lite när de ska serveras. Servera med en god glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept