Körsbärssylt

Körsbärssylt
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Gör sylt på körsbären och njut av sommaren året runt.

19 juli 2011
Visa mer
30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 0,5 kg körsbär
  • 300 g hallon
  • 600 g socker

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären och ta till vara på en del av kärnorna. Krossa dem och bind in dem i lite gasväv. (De är rika på pektin och ska koka med).
  2. Koka socker, bär, kärnor och vatten med kryddor i cirka 15 minuter. Lyft av från spisen och tillsätt citronsyra och pektin.
  3. Slå allt i väl rengjorda burkar av glas (varma), och ställ burken upp och ner så att all luft trängs ut. Ställ svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept