Körsbärssylt

Körsbärssylt
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Gör sylt på körsbären och njut av sommaren året runt.

19 juli 2011
Visa mer
30 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 0,5 kg körsbär
  • 300 g hallon
  • 600 g socker

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären och ta till vara på en del av kärnorna. Krossa dem och bind in dem i lite gasväv. (De är rika på pektin och ska koka med).
  2. Koka socker, bär, kärnor och vatten med kryddor i cirka 15 minuter. Lyft av från spisen och tillsätt citronsyra och pektin.
  3. Slå allt i väl rengjorda burkar av glas (varma), och ställ burken upp och ner så att all luft trängs ut. Ställ svalt.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept