Apelsinmarmelad med ingefära

9h 10 min
4
Från Köket

En frisk och syrlig marmelad som passar bra tillsammans med en god, lagrad ost och ett gott bröd.

10 februari 2012
Visa mer
9h 10 min
4

Du behöver

  • 0,5 kg apelsiner
  • 4 dl vatten
  • 0,5 kg socker
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 msk riven ingefära

Gör så här

  1. Tvätta och skrubba apelsinerna väl. Klyfta dem och skiva sedan klyftorna i 5 millimeters tjocka skivor. Ta tillvara på kärnorna, de är rika på pektin och packa in dem i lite gasväv.
  2. Lägg apelsinerna och kärnorna i en stor gryta med vatten över natten.
  3. Koka apelsinerna och kärnorna under lock i cirka 40 minuter. Tag upp kärnorna och rör ner sockret. Koka kraftigt utan lock i ytterligare 15 minuter. Skumma av marmeladen med en hålslev.
  4. Tillsätt citronsyran och ingefäran och häll över i väl rengjorda burkar. Förvara kallt och mörkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept