Potatispaj från Gruyère

4

Du behöver

Paj/pizza deg:

  • 2 dl ljummet vatten
  • 10 g jäst
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 3 st kokta potatisar
  • 3 dl gruyèreost riven
  • 1 st lök, hackad och stekt
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl grädde
  • salt, peppar och muskot

Sås:

  • 1 dl kokta svarta bönor
  • 2 st torkade plommon
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlök
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • grön tabasco och salt

Gör så här

  1. Pajdegen som också är en pizzadeg kan göras dagen innan och ligga i kylen. Blanda ingredienserna och jäs i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och lägg i smord stekpanna som tål att ställas i ugnen.
  3. Fyllning: Riv potatis, ost och lök och blanda med ägg, crème fraiche och grädde. Krydda, fyll i pajskalet och grädda i ugn ca 25 minuter på 225°C.
  4. Sås: Mixa bönor, plommon, olja och vitlök. Häll sedan i gräddfil och majonnäs försiktigt. Krydda.
  5. Servera gärna med en krispig grönsallad. Också utmärkt som bufférätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept