Gränslös våffla

4

Du behöver

  • 80 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 10 g jäst
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk sesamfrön
  • 2 tsk grovt vetekli
  • 2 dl keso
  • 2 msk forellrom
  • färsk basilika
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 st grön zucchini (ca 200 g)
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Här gör vi smeten först. Värm hälften av mjölken försiktigt. Blanda mjölken med jäst och hälften av mjölet. (Ej över 37° C.) Låt jäsa i ca 20-30 minuter. Tillsätt det smälta fettet, fröna och resten av mjölken. Pensla laggen åtminstone första gräddningen. Sedan kan man göra fyra härliga laggar.
  2. Toppingen görs på följande sätt: Blanda keso, forellrom och fint skuren basilika. Fräs sedan de skalade räkorna i smör och fint skuren zucchini. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera direkt och toppa med forellromskeson. Njut som förrätt eller som supé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept