Gränslös våffla

4

Du behöver

  • 80 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 10 g jäst
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk sesamfrön
  • 2 tsk grovt vetekli
  • 2 dl keso
  • 2 msk forellrom
  • färsk basilika
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 st grön zucchini (ca 200 g)
  • 2 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Här gör vi smeten först. Värm hälften av mjölken försiktigt. Blanda mjölken med jäst och hälften av mjölet. (Ej över 37° C.) Låt jäsa i ca 20-30 minuter. Tillsätt det smälta fettet, fröna och resten av mjölken. Pensla laggen åtminstone första gräddningen. Sedan kan man göra fyra härliga laggar.
  2. Toppingen görs på följande sätt: Blanda keso, forellrom och fint skuren basilika. Fräs sedan de skalade räkorna i smör och fint skuren zucchini. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera direkt och toppa med forellromskeson. Njut som förrätt eller som supé.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept