Tortilla Española

Tortilla Española
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

17 oktober 2011
Visa mer
15 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 0,5 kg potatis
  • 6 st ägg
  • 2 st gula lökar
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
  2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept