Öppen höstomelette med getost

4

Du behöver

  • 1 st morot
  • 6 st salladslökar
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 7 st ägg
  • 3 msk vatten
  • 100 g getost
  • salt, peppar
  • färsk persilja
  • smör

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och skär dem i centimeterstora tärningar. Stek dem mjuka i smör, gärna i en teflon- eller titanpanna. Börja med morötterna som behöver längst stektid och tillsätt sedan resten.
  2. Vispa ihop ägg och vatten. Smaksätt med salt och peppar och slå detta över grönsakerna. Låt äggsmeten ’’stanna’’ på svag värme.
  3. Lägg på tunt skivad getost och låt den bli varm (uteslut osten om du inte tycker om smaken). Toppa med hackad persilja och ställ fram hela pannan på bordet. En sallad är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept