Omelett à la Bohuslän

4

Du behöver

  • 9 st hela ägg
  • 3 msk vatten
  • salt och peppar
  • 6 st färska champinjoner
  • 2 dl crabfish
  • rikligt med hackad dill
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • salt, peppar, muskot

Gör så här

  1. Börja med att göra stuvningen: Smält smör i en kastrull,, tillsätt mjöl och fräs en liten stund utan att det tar färg. Slå i mjölk och grädde och koka ihop. Krydda med salt, peppar och muskot.
  2. Skiva och fräs champinjonerna i en panna och slå över gräddstuvningen. Tillsätt hackad crabfish och rikligt med dill.
  3. Omeletten: Rör med gaffel ihop ägg och vatten, salta och peppra. Värm stekpannan med smör och rör ner äggstanningen. När omeletten är nästan klar kan fyllningen läggas i. Vänd över halva omeletten och stjälp upp på uppläggningsfat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept