Majsplättar med rödvinscrème

4

Du behöver

  • 2 dl majskorn
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • salt, peppar, socker

Sås:

  • 1 st rödlök
  • 1,5 dl rödvin
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk smör
  • 3 dl crème fraiche
  • minimajs

Gör så här

  1. Stek majskornen lätt och låt dem kallna. Mixa majsen i en blender med kniv tillsammans med ägg, mjöl och mjölk. Spara ett par matskedar majs som läggs i smeten efter mixningen. Krydda ordentligt.
  2. Fräs den finhackade rödlöken i smör, slå i socker och rödvin och låt koka ihop. Allt vin ska ha kokat in i löken. Kyl ner, blanda med crème fraiche och krydda.
  3. Stek majsplättarna i lagg eller eller stekpanna. Servera med lättfrästa minimajskolvar och den kalla rödvinscrèmen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept