Chawan mushi (japansk äggpudding)

4

Du behöver

  • 200 g kycklingkött (bröst)
  • 4 st shiitakesvampar (torkade)
  • 2 tsk usui kuchi soya
  • 2 tsk sake
  • 4 skivor kambuka (fiskpudding) eller fiskbullar
  • 6 cm purjolök
  • 5 cm morot
  • 6 dl svampbuljong eller svampvattnet
  • 4 st ägg
  • salt

Gör så här

  1. Den här rätten är enklare än man tror. Blötlägg svampen i 30 minuter. Skär ner kycklingköttet i en skål. Tänk på att vara noga med att tvätta händer, skärbräda och kniven efteråt.
  2. Marinera både svamp och kyckling i soya och sake.
  3. Skär kambukan (eller fiskbullarna) och grönsakerna i tunna strimlor.
  4. Lägg kambuka, grönsaker, kyckling och svamp i små ugnsfasta portionsskålar. Sätt på ugnen på 175 grader.
  5. Blanda till en äggstanning av svampbuljong, ägg och salt. Häll den över kycklingblandningen. Koka äggpuddingen i ångkokare eller i ugn under folie i vattenbad. Det tar ca 25 min. Prova med trästicka, kycklingen skall vara genomkokt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept