Naanbröd

Naanbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Ett måste på det indiska middagsbordet och väldigt gott till kryddad mat. Strunta gärna i besticken och ät maten med hjälp av brödet istället.

9 september 2011
Visa mer
2h 30 min
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 7,5 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
  2. Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på smord plåt i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).
  3. Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept