Potatismunkar

4

Du behöver

  • 300 g mjölig potatis, t,ex, king Edward
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 krm salt
  • olja till fritering
  • florsocker till pudring

Gör så här

  1. Koka potatisen och pressa den. Låt kallna och blanda den sedan med mjöl, socker och salt. Blanda till en smidig deg som får vila övertäckt i ca 3 timmar.
  2. Forma platta kakor, ca 5 cm i diameter. Använd gärna ett mått med tandad kant.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull (stäng av fläkten först) och prova med en bit vitt bröd när den är lagom varm. Brödbiten ska bli fint gyllenbrun på ca 1 minut.
  4. Lägg ner några kakor i taget med hålslev. Vänd dem ofta och fritera dem tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter. Låt dem rinna av på papper och pudra sedan med florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept