Anders Morotskaka

Anders Levén ny

Anders Morotskaka

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1,75 dl matolja
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 5 dl morot, riven

Till täcket:

  • 100 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl smör, smält
  • 150 g florsocker
  • 1 msk citron, saft
  • kokos, till dekor

Gör så här

  1. Vispa olja, socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser med mjölet och vänd ner det. Rör ner morötterna.
  2. Smörj och bröa en rund form, gärna med löstagbar kant, häll i smeten och grädda kakan i 160° ugn i ca 60 minuter. Låt den svalna.
  3. Blanda alla ingredienser till täcket och bred det över kakan. Strö över kokos.