Ambrosiuskakor

Från Köket

Riktiga läckerbitar som passar fint till en kopp gott te!

17 december 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl aprikosmarmelad till fyllning

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk apelsinjuice

Garnering:

  • 4 msk syltade apelsinskal (gärna tärningar)
  • 75 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, potatismjöl och bakpulver.
  2. Bre ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda kakan i 225 grader i 5-6 minuter.
  3. Ta ut kakan ur ugnen och vänd den upp och ner på sockrat papper. Låt kallna under fuktig duk.
  4. Ta ut kakor med hjälp av ett litet runt mått. Lägg ihop dem två och två med marmelad emellan.
  5. Blanda en glasyr av florsocker och juice och bred den på kakorna. Lägg på det syltade apelsinskalet och ställ i kakorna i kylen så att glasyren stelnar.
  6. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa sedan kakornas sidor och botten i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept