Tryffeldoftande äggröra med rökt älghjärta

4

Du behöver

  • 6 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 msk 0.5-1 msk tryffelolja
  • havssalt och nymald vitpeppar
  • 150 g rökt älghjärta
  • 150 g karljohansvamp, i bitar
  • smör till stekning
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl skuren gräslök

Gör så här

  1. Hjärtat är rimmat och rökt och smakar som rökt stek, fast med tätare struktur. Här kan det serveras på en skiva mörkt bröd eller direkt på tallrik.
  2. Blanda ägg, grädde och tryffelolja med salt och peppar. Skiva hjärtat tunt med skärmaskin eller vass kniv och lägg upp det som en solfjäder på portionstallrikar.
  3. Stek svampen gyllene i smör tillsammans med lite finhackad schalottenlök och fördela detta över köttet.
  4. Gör äggröran i medelvarm panna med lite smör och fös ihop den med stor gaffel i långsamma rörelser. Fördela äggröran över köttet, strö över rikligt med gräslök och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept