Rykande hjortragu

4

Du behöver

  • 400 g hjortkalopsbitar
  • 1 st gul lök, i bitar
  • 1 st morot
  • 1 dl portvin
  • enbär, kanelstång, lagerblad, timjan
  • 1 msk paprikapulver
  • vatten, salt och peppar
  • Garnityr:
  • 2 st potatisar, strimlade
  • 1 st rödlök
  • färsk dragon

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör och gör likadant med löken och morotsbitarna. Pudra med paprikapulver och kryddor och slå i portvin och vatten så att det täcker. Koka i ca 1,5 timme, gärna under lock, tills köttet är riktigt mört.
  2. Plocka upp köttet och reducera såsen lite. Sila och strimla potatisen och koka den i ca 10 minuter. Lägg sedan i köttet, krydda och justera eventuellt med lite redning om det är för tunt.
  3. Toppa med rödlök och färsk dragon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept