Renskav med kantareller och mandelpotatispuré

4

Du behöver

  • 700 g renskav
  • 1 st gul lök
  • 150 g gula kantareller
  • 3 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 5 cl portvin
  • 1 dl färska lingon till garnering
  • 400 g mandelpotatis
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt, peppar, muskot

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Koka upp mjölk och blanda med potatis till ett mos i kastrull, tillsätt smör och kryddor.
  2. Stek renskaven mycket snabbt i het panna i smör och lyft upp. Fortsätt steka lök och kantareller i samma panna som sedan kokas ur med grädde och portvin. Här kan man ersätta grädde med mjölk men då måste man reda av med lite mjöl.
  3. Lägg sedan tillbaka renskaven och koka upp, krydda en sista gång och servera med puré och och några färska lingon som garnityr.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept