Rådjursmedaljonger "Orange"

4

Du behöver

  • 600 g rådjursstek, urbenad
  • 2 dl kalv- eller viltsky
  • 100 g rimmat fläsk
  • 1 st gul lök
  • 4 st kokta potatisar
  • 1 dl pistagenötter
  • 4 st kålrabbi
  • 8 st torkade aprikoser (blötlagda)
  • 1 st apelsin
  • salt, peppar och socker
  • enbär och rosmarin
  • 2 msk balsamicovinäger
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Skär små noisetter av de urbenade detaljerna från steken, tänk på att skära över fibrerna. Börja med att steka hackad lök och tärnat fläsk. Blanda sedan dessa med pressad potatis, pistagenötter, krydda och stek i små plättar - gärna i smör.
  2. Koka såsen av en pressad apelsin och skysåsen, krydda med enbär och rosmarin. Häll i balsamicovinägern sist och reducera. Tillsätt lite kallt smör eventuellt.
  3. Fräs aprikoser i små bitar med skivad kålrabbi i smör och sockra lite. Krydda med grovmalen vitpeppar och havssalt.
  4. Stek noisetterna hastigt (gärna rosastekt) och servera med såsen, aprikoserna och de små potatisplättarna till. Dekorera med färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept