Grillad älgburgare med ciabattabröd och chilimajonnäs

30 min
4
Grillad älgburgare med ciabattabröd och chilimajonnäs
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Mumsiga burgare på älgkött serveras i ciabattabröd med tomat, lök, fefferoni och chilimajonnäs. Får garanterat hela familjen på fall!

9 september 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g finmalen älgfärs
  • 4 st ciabattabröd, färdigköpta ogräddade

Sås:

  • 2 dl majonnäs
  • 3 cl mörk rom, eller brandy
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk grön chilipuré eller finhackad grön spansk peppar
  • havssalt
  • vitpeppar
  • 1 st stor gul lök
  • smör till stekning
  • 1 st bifftomat i skivor
  • inlagda fefferoni
  • rucolasallad
  • ev chips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör älgfärsen i en bunke och forma den till fyra runda burgare, så platta som det bara går.
  3. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva löken. Stek den hastig i en stekpanna, då blir den lite rundare i smaken.
  5. Grädda bröden i ugnen och dela dem på mitten.
  6. Grilla hamburgarna lätt rosa i het, belagd panna (eller på grillen) och krydda – men tänk på att det är chili både i såsen och som tillbehör.
  7. Fördela hamburgare, tomat, fefferoni, lök och rucola i bröden. Ringla såsen över, lägg på överdelen av bröden och servera eventuellt tillsammans med chips.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept