Emmas explosiva hjort

4

Du behöver

  • 1 st hjortsadel, ca 1,5 kg
  • smör, salt och peppar
  • Garnityr:
  • 10 st champinjoner
  • 1 st morot
  • 0,5 st purjolök
  • 10 st skalade bondbönor
  • 4 st potatisar, blå kongo

Mousse:

  • 2 st mogna päron
  • 1 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 1 kvist mynta
  • 2 st nejlikor

Sås:

  • 1 st gul lök
  • grönsaksrester från garnityr
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 3 dl rödvin
  • enbär, timjan, peppar, salt

Gör så här

  1. Börja med att putsa och stycka kotletter av sadeln. Skär sedan grönsaker och forma vackert till garnityr.
  2. Sås: Fräs grönsaksputset tillsammans med hackad lök, kryddor och tomatpuré. Tillsätt vin och vatten, låt koka i minst en halvtimme. Sila av och montera med kallt smör.
  3. Päronmousse: Koka urkärnade och delade päron, socker och vatten tillsammans med nejlikor. Mixa när päronen är mjuka. Tillsätt myntan sist och servera moussen kall eller varm.
  4. Kotletterna steks i smör och garnityret smörfräses och kryddas lätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept