Älgstek á la Tonnato

4

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl majsolja
  • 50 g tonfisk i vatten
  • 4 sardeller
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 20 cocktailkapris
  • några kvistar persilja

Gör så här

  1. Här behövs en mixer eller matberedare. Börja med att mixa äggulor, vinäger och senap och häll under tiden ner oljan i en fin stråle. Det ska bli en fin och jämn majonnäs.
  2. Tillsätt tonfisk och sardeller mot slutet, salta och peppra och ställ såsen kallt.
  3. Lägg upp den tunt skurna älgsteken (se grundrecept) vackert på fat eller tallrikar. Slå över såsen (den kan spädas med vatten om den blir för tjock). Garnera med skivad citron, cocktailkapris och lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept