Polenta calamari

4

Du behöver

  • 2 dl polentagryn
  • 7 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st zucchini, tärnad
  • 2 st tuber bläckfisk
  • 3 st salladslökar, skivade
  • 1 st morot i bitar
  • 1 st lök, grovhackad
  • timjan, salt och peppar

Sås:

  • 2 dl konserverad paprika
  • 5 st soltorkade tomater
  • färsk rosmarin
  • 1 dl buljong

Gör så här

  1. Börja med att skölja bläckfisktuberna och koka tillsammans med morot, lök och kryddor. Koktid ca 20 minuter. Tärna bläckfisken och fräs den med zucchini och salladslök.
  2. Koka upp mjölk och olivolja, vispa ner polentagrynen och låt det hela koka ca 5 minuter, hårt som en gröt.
  3. Tillsätt bläckfisk och grönsaker. Slå sedan upp alltsammans i smord form. Låt stelna, stek eller grilla och krydda en extra gång.
  4. Sås: Mixa väl avrunnen paprika med tomater, rosmarin och lite av bläckfiskbuljongen.
  5. Servera såsen till och njut av den stekta polentagröten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept