Utö Olas kantarellasagne med rödingrulad

4

Du behöver

  • 4 st jämnstora laxöringfiléer med skinn
  • salt och peppar
  • timjan till garnering

Kantarellasagne:

  • 2 st färska lasagneplattor (man kan även blanchera torkade plattor)
  • 100 g kantareller, i mindre bitar
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • smör till stekning och smörjning
  • 2 dl grädde
  • 1 st svampbuljongtärning
  • 50 g riven prästost
  • Pesto:
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk parmesanost
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök och kantareller i smör. Tillsätt grädde och buljongtärning och koka ihop till en stuvning.
  2. Ta en kokott (liten rund portionsform) och stansa ut 12 lasagneblad. Smörj kokotterna och varva 3 ggr med lasagneblad och stuvning, toppa med riven prästost. Ställ dem i ugnen och gratinera i 15 min i 175 grader.
  3. Pesto: Mixa pinjenötter, vitlök, parmesan och basilika till en jämn smet. Tillsätt olivoljan lite i taget och smaksätt med salt och peppar.
  4. Bena och filéa öringen från två sidor och lämna ca 2 cm kvar i mitten. Krydda fisken med havssalt och nymalen peppar. Rulla ihop filén och ta ena skinnfliken runt filén, därefter den andra så det blir som en bulle. Baka i ugn 15-20 minuter. Håll varmt.
  5. Skär med en liten kniv runt kokotten och slå upp den varma lasagnen på en tallrik tillsammans med fisken. Spritsa pesto runt och garnera med färska timjankvistar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept