Krabbcanneloni med pinjenötter

4

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 500 g vetemjöl
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g gäddfärs
  • 100 g krabbkött
  • 1 st ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g broccoli (kokt)
  • cayenne, salt, peppar
  • 50 g pinjenötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl tomatjuice
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till degen och kör i matberedare med saffran löst i ägg. Låt vila i 30 minuter i kylen under plast.
  2. Kör gäddfärsen slät i matberedare tillsammans med ägg och crème fraiche. Smaka av med cayenne, salt och peppar. Tillsätt hackat krabbkött och kokt hackad broccoli.
  3. Kavla degen tunt på pastamaskin. Fyll färsen och gör rullar; ca 10 cm långa och 4,5 cm tjocka.
  4. Ställ kallt och doppa sedan i olivoljevatten som kokas på spisen. Koka på hålslev ungefär 5 minuter och
  5. Lägg rullarna i smord form.
  6. Koka upp tomatjuice med salt, timjan, peppar och olivolja och slå över rullarna. Kör i ugnen i ca 15-20 minuter på 200 grader. Ta ut, strö över rostade pinjenötter samt lite mera timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept