Canneloni con parma

4

Du behöver

  • 300 g vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 l färsk spenat
  • 1 st gul lök
  • 1 msk margarin
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 100 g parmesan
  • 100 g skinka (parma eller bayonne)
  • muskot ev

Gör så här

  1. Börja med att blanda pastadegen i maskin eller för hand. Låt stå kallt en liten stund.
  2. Fräs hackad lök, skinka och spenat i margarin, pudra över med mjöl och häll i mjölk (grädde om du känner dig hågad). Låt koka ihop en liten stund. Det ska vara tjockt som en stuvning. Krydda gärna med lite muskot. Låt kallna en liten stund.
  3. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut pastadegen till långa plattor. Fyll med stuvning, rulla till långa rör och lägg i smord eldfast form. Riv över rikligt med parmesan och låt gratinera i ugnen 20-30 minuter. Gott!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept