Wokad kravkyckling med sesamfrön

4

Du behöver

  • 1 st kyckling, ca 1 kg
  • 20 g ingefära
  • 0,5 st purjolök
  • 500 g blandade bönor såsom skär-, hari-, bryt-, vax- och svarta
  • chili
  • majsolja eller jordnötsolja
  • sesamolja
  • sesamfrö
  • ketjap manis
  • farinsocker
  • spiskummin

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och strimla köttet, använd både bröst och lårkött. Marinera med sesamolja, ketjap manis och spiskummin ca 1 timme.
  2. Koka bönorna lätt i saltat vatten. Svarta bönor måste blötläggas över natten.
  3. Skär purjolöken i strimlor och riv ingefäran. Woka sedan alltsammans kort. Använd olja som tål hög temperatur. Dock måste man tänka på att kycklingen ska vara genomstekt. Krydda med farinsocker och chili. Låt det gärna bli lite såsigt, det viktigaste är att allt lagas kort tid på hög värme utan att brännas eller att mista spänsten. Woken ska snurra hela tiden.
  4. Krydda med ingefära och chili efter smak (tänk på att ingefära är lite pepprig i sig själv). Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept