Sparrissallad med grillad majskyckling

4

Du behöver

  • 4 st majskycklingbröst med skinn och vinge, à 180 g
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl hönsbuljong
  • salt och sechuanpeppar
  • Sallad:
  • 500 g vit sparris
  • 2 msk socker
  • 1 st citron
  • 1 msk salt
  • sockerärtor
  • 10 st små färskpotatisar
  • 1 st skalad röd paprika (färsk eller på burk)

Salladsdressing:

  • 1 st vitlök, i klyftor
  • 1 st liten rödlök, hackad
  • 1 dl jungfrulig olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken i lite olja, tillsätt kycklingbrösten väl kryddade med salt och stött sechuanpeppar. Slå över buljongen. Koka upp, lägg på ett lock och sänk värmen. Låt koka ca 10 minuter. Stäng av värmen och låt brösten kallna i buljongen.
  2. Sallad: Skala sparrisen mycket varsamt och koka den i socker, salt och vatten med pressad citron. Koktid ca 15 minuter. Sockerärtorna kokas i lättsaltat vatten och potatisen likaså. Blanda sparris i bitar med paprika, potatis och till sist sockerärtor. Detta serveras varmt eller kallt.
  3. Salladsdressing: Rosta vitlöken i lite olja på spisen (vitlöken får då en sötaktig smak). Mixa sedan alla ingredienser i oljan så att rödlöken ger det hela en röd och fin färg.
  4. Majskycklingbrösten grillas nu eller steks i stekpanna hur man vill, men på detta vis får de en enorm saftighet och den slutliga tillagningen tar ingen tid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept