Pistagefylld vaktel med konjakssås

4

Du behöver

  • 8 st vaktlar (urbenade)
  • 250 g kycklingfärs
  • 1 dl pistagenötter (skalade)
  • 1 st liten schalottenlök, finhackad
  • 2 dl kaffegrädde
  • 8 st champinjoner
  • 1 st ägg
  • smör, salt och peppar
  • five spices (kinesisk krydda, finns att köpa i t ex asiatiska butiker)
  • torkade ringblommor

Sås:

  • 8 cl konjak
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 st liten schalottenlök, finhackad
  • 2 msk vetemjöl
  • smör, salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med köra den iskalla malda kycklingen snabbt i matberedare med salt, ägg, peppar och five spices. Häll försiktigt i grädde efter konsistens. Färsen ska vara slät. Rosta pistagenötterna i torr panna. Skär champinjonerna i fyra bitar, bryn hårt i smör, låt kallna. Blanda lök, pistagenötter och champinjoner i färsen.
  2. Fyll fågeln med färs och sy igen med tandpetare. Stek försiktigt i smör, ös med sked hela tiden. Salta och peppra. Stek färdigt i ugn i 175-200 grader.
  3. Ta ut stekpannan på spisen, lyft ur vaktlarna på en tallrik. Fräs lök till såsen i det överblivna fettet i pannan, pudra eventuellt med mjöl och slå i konjak, buljong och grädde. Reducera till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Värm fågeln kort i såsen, krydda och ta bort tandpetarna.
  4. Ställ fågeln hel på tallriken, mixa såsen och slå över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept