Örtrullad strutsfilé med körsbär

4

Du behöver

  • 800 g strutsfilé
  • smör att bryna i

Kryddblandning (krossas):

  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk grovsalt
  • 1 msk färsk citrontimjan

Sås:

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl konserverade körsbär
  • Garnityr:
  • sockerärter
  • potatis som skall friteras

Gör så här

  1. Strutsfilén putsas och bryns i smör. Rulla filén i kryddblandningen och svep in i smörpapper. Låt eftersteka i ugn ca 10-12 minuter i 150°C.
  2. Sås: Fräs löken och strö över socker. Häll på vin och buljong och koka ihop. Lägg hälften av körsbären i såsen och mixa med mixerstav. Lägg i resten av bären.
  3. Servera med friterad potatis och sockerärtor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept