Olivfyllda kalkonschnitzlar

4

Du behöver

  • 4 st kalkonschnitzlar à 150 g
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 st skalade tomater
  • ströbröd
  • olivolja, salt och peppar
  • 2 dl hackad purjolök
  • 1 dl cashewnötter
  • 4 dl kokt rundkornigt ris
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 msk curry
  • salt, peppar
  • färsk chilipeppar ev
  • 50 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Hacka oliver och schalottenlök och fräs detta i lite olja. Låt svalna. Bred ut schnitzlarna och lägg fyllningen på ena halvan. Salta och peppra och vik över andra halvan till ett platt paket.
  2. Vänd schnitzlarna i ströbröd och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme. Lägg över dem i en form och stek färdigt i 175° ugn i ca 10 minuter. Tag ut formen och låt schnitzlarna vila under lock en stund.
  3. Fräs under tiden prujolök, nötter och ris i pannan i den kvarvarande oljan. Krydda med curry, salt, peppar och kanske lite färsk chilipeppar. Slå på buljongen.
  4. Lägg kalkonköttet på det lite blöta riset och servera genast. Om någon är känslig mot nötter, kan de förstås uteslutas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept