Mårtens kyckling

4

Du behöver

  • 1 st kyckling, ca 1,2 kg
  • 1 st äpple
  • 1 st gul lök
  • persilja
  • rosmarin
  • smör, salt och peppar
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 flaska päroncider
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Kycklingen tas ur och fylls med en blandning av hackad lök, äpple och rosmarin. Gnid in insidan och utsidan av kycklingen med salt och peppar.
  2. Stek kycklingen i ugn på 200 grader tills lite vätska kommer ut. Tillsätt då ½ l vatten och ös hela tiden kycklingen med jämna mellanrum i 45-60 min (tänk på att genomsteka).
  3. Fräs smör och mjöl i en kastrull, tillsätt cider, buljong och buljongen från kycklingen. Koka ihop under ca 15 minuter.
  4. Skäres upp vid bordet och man kan med fördel äta upp fyllningen också. Ris eller potatis är heller inte dumt till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept