Kycklingfilé i salladsskålar

4

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 burk vattenkastanjer, 227 g
  • 1 burk bambuskott strimlade, 227 g
  • 10 cm purjolök
  • 1 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 krm chilipeppar, ev
  • 1 huvud isbergssallad
  • Marinad:
  • 1 msk soya
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Dela salladen försiktigt för att få så hela blad som möjligt. Skölj salladsbladen och skaka av vattnet. Lägg dem i en duk och förvara i kylskåp tills serveringen.
  2. Hacka eller mixa kycklingfiléerna 3-4 sek., marinera i ljus soya, salt och peppar.
  3. Skölj grönsakerna och finhacka dem eller kör kort i mixer. (Man skall fortfarande se att det är bitar).
  4. Hetta upp en wok/stekpanna och fräs vitlöken. Tillsätt köttet och fräs under ständig omrörning. När köttet är färdigt tillsätts grönsaker (och chilipeppar). Låt fräsa med en stund och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Var och en tar ett salladsblad och lägger i ett par matskedar av kycklingfräset. Gör en liten rulle och ät med fingrarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept