Kyckling pot au feu

32 min
4
Kyckling pot au feu
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Servera denna smakrika rätt i en djup tallrik, så att man får med den goda buljongen.

Pot au feu är franska och betyder ungefär gryta över elden.

11 mars 2009
Visa mer
32 min
4

Du behöver

  • 1 kg kyckling
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 6 st soltorkade tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 300 g torkad pasta
  • salt
  • peppar
  • kryddpeppar
  • fänkål
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och bena ur den. Bryn bitarna hastigt i olja i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär en halv lök, en morot och två vitlöksklyftor grovt och lägg dem i grytan. Häll på buljongen och sjud under lock i 12-13 minuter.
  3. Låt kycklingen vila i buljongen och skär under tiden resten av grönsakerna fint. Fräs hastigt i olja i en annan panna. Sila över buljongen från kycklinggrytan.
  4. Koka pastan nästan klar, vänd ner den i buljongen, lyft över kycklingköttet och smaka av med kryddpeppar och fänkål.
  5. Låt allt få ett uppkok, så att pastan blir klar. Dekorera med färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept