Kyckling Cordon Bleu med svampsås

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 st rejäla ostskivor (emmentaler)

Panering:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk smör

Svampsås:

  • 1 dl torkad, blötlagd svamp (t ex Karl Johan eller trattkantarell)
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • smör att steka i
  • kulpotatis, ärter och tomater till servering

Gör så här

  1. Gör ett snitt i filéerna och vik ut dem till fjärilar. Lägg skinka och ost på ena halvan och vik ihop. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd med salt. Låt filéerna ligga en stund så att paneringen torkar lite.
  2. Stek på ganska svag värme ca 10 min på var sida, låt filén få färg. Sedan i ugn i ca 20 min i 175 grader.
  3. Skär upp köttet i fina bitar och servera från varmt fat med stekt kulpotatis, ärter, grillade tomater och svampsås.
  4. Svampsås: Häll vattnet av svampen. Fräs lök och svamp i smör. Pudra med mjöl. Slå i buljongen och grädden. Koka sakta ihop.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept