Inbakad kyckling med parmaskinka

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 st plattor av vårrulledeg
  • smör och olja

Balsamicosås:

  • 3 dl rödvin
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 dl kycklingbuljong
  • balsamicovinäger
  • lagerblad, kryddpeppar, socker
  • salt, peppar

Purjolöksgratäng:

  • 1 st purjolök
  • 0,5 burk krossade tomater
  • 0,5 dl grädde
  • salt, peppar, timjan
  • gratängost
  • matolja

Gör så här

  1. Bryn kycklingbrösten i smör. Lyft upp dem och låt kallna. Linda in dem i parmaskinka och därefter i vårrulledeg. Pensla rullarna med olja och låt stå i ugn ca 15 minuter, 170 grader.
  2. Balsamicosås: Fräs lök och kryddor och sockra lätt. Tillsätt buljong, vin och vinäger. Låt koka och reducera till 4 dl. Sila såsen och krydda med salt och peppar.
  3. Purjolöksgratäng: Skär purjolök, riv ost och hacka lök. Fräs purjolöken i olja och tillsätt tomater, kryddor och grädde. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll upp i en eldfast form. Strö över lite riven ost. Gratinera i ugn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept