Fasanknyte

4

Du behöver

  • 4 blad philodeg (vårrulledeg)
  • 2 st fasaner (4 st bröst)
  • smör
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 10 st champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 50 g rökt skinka
  • 1 st äpple

Sås:

  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 st zucchini
  • 0,25 st kålrot
  • 4 st fasta potatisar
  • färsk rosmarin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bena ur fasanerna och bryn brösten hastigt i smör, krydda med salt och peppar.
  2. Fyllning: Finhacka champinjoner, lök, skinka och äpple och fräs alltsammans i smör. Ta upp grönsakerna.
  3. Fyll philodegsbladen med var sitt bröst och grönsaksröra. Pensla rullarna med olja och laga i ugn (200°) i 12 minuter.
  4. Sås: Fräs tärnad paprika och vitlök och strö över farinsocker. Låt alltsammans koka i buljong och grädde tills paprikan är mjuk. Krydda med salt och peppar och mixa till en slät sås.
  5. Zucchini, kålrot och potatis delas i grova bitar och kokas mjuka. Krydda med salt, peppar och färsk rosmarin till serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept