Champinjonstekt fasanbröst med svartvinbärssky

4

Du behöver

  • 4 st fasanbröst
  • 2 st hela ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk mjöl
  • mjöl till att vända fasanen i
  • 10 st färska små champinjoner
  • kruspersilja
  • salt, peppar, råsocker
  • 1 dl färska eller frysta svarta vinbär
  • 2 dl kalvsky
  • 1 dl portvin eller rödvin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 400 g potatis med skal
  • olja och smör till stekning

Gör så här

  1. Stycka fasanen som en kyckling. Blanda till en smet av ägg, grädde, tunt skivade champinjoner och hackad persilja. Vänd först brösten (kryddade med salt o peppar) i mjöl och sedan i champinjonblandningen. Stek i smör.
  2. Svartvinbärssky: Fräs smör och mjöl tillsammans och slå sedan i några vinbär, kalvsky och vin. Låt det hela koka ihop (10-15 min) och smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite råsocker om bären är sura. Lägg slutligen i hela svarta vinbär som garnityr.
  3. Potatisen skivas tunt, lägges i vatten och steks sedan (väl avrunna) i både smör och olja för bästa resultat. Salta och peppra.
  4. Man kan skiva brösten eller servera dem hela tillsammans med den råstekta potatisen och svartvinbärsskyn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept