Brochettes de Canard - marinerade ankspett

4

Du behöver

  • 2 st ankbröst, ca 400 g
  • 4 st träspett
  • 2 msk majsolja
  • 1 msk kinesisk soya
  • salt, echuanpeppar, rosepeppar, rosmarin

Sås:

  • 2 msk smör
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong
  • marinad
  • 4 cl calvados
  • salt och peppar

Kroketter:

  • 400 g potatis, fast sort - kokt och pressad
  • 3 st äggulor
  • 2 msk smör
  • salt, peppar, muskot
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl ströbröd
  • salt, peppar, rosmarin
  • olja till fritering

Äppelknyten:

  • 2 st äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk russin
  • 1 tsk malen nejlika
  • 4 plattor Vårrulledeg
  • krasse till garnering

Gör så här

  1. Börja med att putsa ankbrösten från onödigt fett, dela dem sedan på längden och trä upp dem på spett. Blanda till en marinad av majsolja, soya, salt, peppar och rosmarin. Låt spetten ligga i marinaden minst 1 timme.
  2. Sås: Fräs smör och lök, pudra med mjöl samt slå i buljong och marinad. Koka ihop och smaka av med calvados, justera med vatten i slutet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kroketter: Blanda kokt pressad potatis med äggulor, smör, salt, peppar och muskot. Forma till bollar eller tjocka stavar. Vänd dem i mjöl, äggvita och sedan ströbröd. Fritera i olja tills de blivit gyllenbruna.
  4. Äppelknyten: Tärna äpplena och fräs dem i smör tillsammans med russin och nejlika. Fyll i vårrulledegen och gör knyten som penslas med fett och bakas i ugn 5-7 minuter i 225°C värme på plåt.
  5. Stek de marinerade ankbrösten.
  6. Allt serveras tillsammans med lite klippt krasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept