Anders Anka

4

Du behöver

  • 2 st ankbröst (franska tjocka)
  • 3 msk flytande honung eller maltsocker
  • salt och peppar
  • Bröd:
  • 200 g vetemjöl
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 msk sesamolja
  • 8 st salladslökar
  • 2 dl hoisinsås (söt plommonsås)

Gör så här

  1. Börja med att pensla ankbrösten med honung och låt det torka mellan gångerna, det tar en timme nästan. Stek ankbrösten gyllenbruna i panna, salta och peppra. Efterstek dem under ösning i ugn i 10-12 minuter.
  2. Bröd: Blanda en deg av endast mjöl och vatten. Kavla den mycket tunt till kakor och stek i panna penslad med sesamolja. Stek alla på en gång och håll varmt under folie eller smörgåspapper.
  3. Salladslökarna skäres i tunna stavar. Tunna skivor av ankan läggs på brödet tillsammans med salladslök och hoisinsås. Rullas i handen och ätes som en liten rulle.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept