Skinkfyllda fläskfiléschnitzlar med risotto och färsk grön sparris

4

Du behöver

  • 700 g fläskfilé utbankad till schnitzlar
  • svartpeppar
  • 4 skivor Tvärnöskinka
  • lite färsk basilika
  • 1 st liten schalottenlök
  • 2 dl avorioris
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • färskriven parmesan
  • smör
  • 1 bunt grön sparris
  • 1 st citron
  • 1 bunt ruccola
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Lägg ut schnitzlarna på bänken. Peppra med svartpeppar. Lägg på skinkan och några basilikablad. Vik ihop. Skala sparrisen och koka i saltat vatten. Kyl ned.
  2. Hacka schalottenlöken fint och smält i smöret. Låt även riset följa med. Fyll på med vin och buljong. Låt koka 17- 18 minuter. Avsluta med lite rivet citronskal och parmesan.
  3. Stek schnitzlarna på medelvärme. Servera med risotton, ruccola, lite matlagningsyoghurt och sparris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept