Sjömansbiff med saltgurka

4

Du behöver

  • 600 g innanlår av nöt eller biff
  • 3 st gula lökar
  • 500 g fasta stora potatisar, skalade och skivade
  • 1 flaska öl (gärna mörk)
  • 2 dl kalvsky
  • timjan, kryddpeppar
  • lagerblad, salt
  • smör, olja
  • saltgurka skuren på längden
  • persilja

Gör så här

  1. Tunt skivat kött bankas lite extra och bryns ordentligt. Skala, strimla och bryn löken.
  2. Lägg köttet i en kastrull med hälften av den brynta löken, kryddor, öl och 1 dl sky. Koka detta under ett smörpapperslock.
  3. Gör om samma procedur med potatisen: varva med lök och kryddor. Detta kokas också försiktigt under lock med den resterande skyn.
  4. När potatisen är nästan klar - dra kastrullen åt sidan och se till att köttet är riktigt mörkokt. Varva sedan potatis och kött i en fin porslinform.
  5. Låt såsen från köttet koka ihop och red eventuellt med lite maizena i vatten. Smaka av ordentligt och slå den över potatisen och köttet.
  6. Servera med saltgurka och nyhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept